Indepartarea cuticulelor – Recomandari Leave a comment

Cuticulele sunt un subiect adesea discutat de catre specialistii in nail art deoarece exista multe pareri pro si contra indepartarii acestora. Pentru inceput, este esential sa stabilim care este rolul cuticulelor, acestea au rolul de a proteja unghia, mai exact tesutul care produce celulele din care sunt compuse unghiile.

Unghiile sunt alcatuite in mare parte dintr-o proteina, acesta se numeste keratina iar cuticulele acopera acest tesut de keratina de la baza unghiei, protejandu-le si facilitand procesul lor de crestere. Asadar, cuticulele sunt extrem de importante pentru aspectul si sanatatea unghiilor iar atunci cand ingrijirea lor este necorespunzatoare sau este facuta intr-un mod agresiv, pot aparea diverse infectii ale unghiei.

NailsFirst.ro va ofera in continuare o serie de recomandari cu privire la indepartarea cuticulelor.

1. Prima recomandare se refera la a nu taia cuticulele

 Tuturor ne cresc cuticulele si odata crescand acestea au un aspect mai putin estetic, de aceea exista tendinta de a-le taia. Insa, specialistii in nail art afirma ca aceasta practica a taierii cuticulelor este total gresita deoarece indepartarea cuticulelor prin taierea acestora lasa unghiile fara protectie, astfel microbii si bacteriile pot actiona mult mai usor asupra acestora. Asadar, prin taierea cuticulelor facem un deserviciu unghiilor, riscand sa provocam infectii care pot avea urmari grave. Specialistii nu recomanda taierea cuticulelor deoarece acest procedeu le determina sa creasca mult mai tari, aspre si cu tendinta de exfoliere. 

2. Foloseste pentru indepartarea cuticulelor un instrument special

 Este firesc sa fim incomodati de cuticulele ce au crescut prea mult si pentru ca ne dorim un aspect ingrijit suntem tentati sa le eliminam. Insa, specialistii in nail art recomanda pentru indepartarea cuticulelor folosirea unor instrumente speciale, fie un instrument din silicon, fie betisoare din lemn, fie instrumente din metal sau plastic. Cu ajutorul acestor ustensile, special create pentru stilizarea cuticulelor, puteti impinge cuticulele insa, inainte de a le folosi este indicat sa umeziti cateva minute unghiile.

3. Cuticulele necesita hidratare

 In principiu, aspectul inestetic al cuticulelor este dat de lipsa hidratarii astfel cuticulele se exfoliaza si crapa. De aceea, pentru a le oferi ingrijirea corespunzatoare este indicat sa aplicati frecvent o crema hidratanta pentru cuticule sau un ulei hidratant. Asa cum pielea are nevoie de hidratare si cuticulele au aceasta nevoie, asadar este extrem de important sa le acordam hidratarea potrivita. 

4. Evitati contactul cu diferite substante chimice

Atunci cand intrati in contact cu diferite substante chimice este recomandat sa purtati manusi deoarece mainile neprotejate, pielea, unghiile si cuticulele au de suferit.

Un aspect important, de care trebuie sa tinem cont, este dizolvantul pe care il aplicam pe unghii, deoarece exista produse ce va pot afecta unghiile, mai ales daca acestea sunt sensibile. Pe NailsFirst.ro avem o gama larga de produse de calitate care va vor proteja unghiile si le vor reda vitalitatea.

NailsFirst.ro va recomanda sa va alegeti cu grija produsele pe care le aplicati pe unghii si de asemenea sa utilizati instrumentele speciale pentru a va sitliza cuticulele. Nu in ultimul rand, va punem la dispozitie o gama variata de uleiuri hidratante pentru ca unghiile si cuticulele dumneavoastra sa aiba un aspect deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *