Diferente intre primer si base coat. Care se aplica primul? Leave a comment

Primer-ul si base coat-ul sunt adesea confundate si este necesar sa se faca o diferentiere intre ele chiar daca ambele sunt produse care se aplica pe unghii si contribuie la o mai buna rezistenta a manichiurii. NailsFirst.ro va prezinta diferentele dintre primer si base coat cat si detalii despre modul de aplicare al acestora. 

Primer-ul este o solutie care se aplica pe unghii, dupa cum ii spune si numele, primer-ul, reprezinta solutia de pregatire care se aplica prima pe unghii, dupa ce praful rezultat in urma pilirii a fost inlaturat. Primer-ul se foloseste pentru a crea aderenta sporita intre unghia naturala si stratul de gel UV sau acryl aplicat pe aceasta. Este important de retinut faptul ca primer-ul se aplica intr-un singur strat si se usuca la aer si nu se polimerizeaza in lampa. Aceasta solutie se gaseste sub trei forme, primer cu acid, primer fara acid si primer non-acid, iar in cele ce urmeaza vom detalia fiecare forma in parte.

Primer-ul cu acid este cel mai eficient agent de aderenta, acesta actioneaza pe unghiile naturale si dezinfecteaza si inlatura grasimea existenta pe acestea. Solutia actioneaza in 3-4 minute si creaza micropori in care se va aseza perfect gelul UV. Totodata, primer-ul degreseaza unghiile, dizolvand reziduurile de grasimi, cum ar fi sebumul si deshidrateaza eficient unghiile astfel incat produsele ce urmeaza sa fie aplicate pe unghii sa reziste un timp indelungat.

Primer-ul non-acid  este o solutie ce nu contine acid si are aceleasi roluri ca si primer-ul cu acid. Acest tip de primer este indicat sa fie folosit impreuna cu gelurile compatibile, gelurile UV pe care este specificat acest lucru.

Primer-ul fara acid este utilizat frecvent si actioneaza ca un strat aderent cu doua fete, acesta asigura o lipire perfecta a gelului si nu permite ca aerul sa patrunda intre cuticule si santurile laterale ale unghiilor astfel previne desprinderea gelului de pe unghii. Acest tip de primer este util si pentru manichiura cu oja semipermanenta, produsele din aceasta gama fiind recomandate in procesul de pregatire a unghie. Acest produs poate fi utilizat si in cazul constructiilor prelungirii unghiilor cu sabloane sau tipsuri deoarece creaza o mai buna aderenta intre unghie si sablon sau tips.

Base Coat-ul, adesea cunoscut sub denumirea de baza pentru unghii, este un produs care ofera protectie unghiilor si asemeni primer-ului si base coat-ul creeaza aderenta insa acesta are proprietati diferite de cele ale primer-ului. Base coat-ul se absoarbe repede in unghii si prelungeste durata de viata a manichiurii si se polimerizeaza aproximativ 2-3 minute in lampa LED sau UV. Baza pentru unghii se foloseste mai ales in cazul in care aveti unghii sensibile, cu tendinta de exfoliere si rupere, deoarece ofera protectie unghiilor naturale impotriva pigmentilor pe care oja semipermanenta sau gelurile UV le au.

Pe scurt, diferenta dintre primer si base coat consta in faptul ca primer-ul se aplica prima data pe suprafata unghiilor pentru a le dezinfecta si deshidrata, dupa care se aplica base coat-ul pentru a proteja unghiile de pigmentii solutiilor ce urmeaza a fi aplicate pe acestea, solutii precum oja semipermanenta sau gelul UV. 

NailsFirst.ro va recomanda sa cititi cu atentie detaliile despre produsele pe care urmeaza sa le aplicati pe unghii deoarece acestea pot contine substante ce va pot afecta unghiile. Pe NailsFirst.ro avem o gama variata de primere si base coat de inalta calitate pentru ca unghiile dumneavoastra sa fie protejate si rezistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *