Cum se aplica gel pe unghia naturala: pas cu pas 2

Pentru a realiza unghii pe baza de gel UV este nevoie de exercitiu si rabdare dar si de indemanare si produse de calitate. In continuare iti vom spune cum se aplica gel pe unghia naturala: pas cu pas.

Pasul I: Pregatirea unghiei naturale

In prima faza se pregatesc unghiile naturale prin impingerea cuticulelor si prin scurtarea unghiilor. Cuticulele se imping cu ajutorul instrumentelor speciale deoarece cu ajutorul acestor instrumente se actioneaza usor pentru a preveni ranirea, iar fiecare cuticula se impinge, fara presiune, usor pana se desprinde de placa unghiala. Scurtarea unghiilor se realizeaza cu ajutorul unei pile profesionale, indicat este sa se foloseasca o pila 100/180 deoarece aceasta are doua fete una fina si una abraziva. 

Pasul II:  Aplicarea solutiei de pregatire

Se aplica pe unghia naturala o solutie nail prep care are rolul de a diminua grasimile si particulele de umezeala, iar dupa ce s-a aplicat aceasta solutie asteptam sa se usuce timp de 10-15 secunde.

Pasul III: Aplicam primer si base coat

Primerul se aplica pe toata suprafata unghiei, in cantitate mica deoarece atunci cand aplicam primer, unghiile vor avea un aspect umed, fiind necesar sa asteptam circa un minut pana se usuca stratul aplicat. Dupa ce stratul de primer s-a uscat aplicam un strat de base coat, pentru a forma o baza si pentru a proteja unghiile, stratul de base coat se polimerizeaza 2-3 minute in lampa LED sau UV.

Pasul IV: Montarea sablonului

Dupa ce unghiile sunt uscate si au forma dorita se alege sablonul ce urmeaza a fi aplicat. Se pozitioneaza sablonul astfel incat sa se situeze fix sub unghia naturala, sa stea drept si sa fie de dimensiunea patului unghial. 

Pasul V: Aplicarea gelului

Dupa ce am fixat sablonul se aplica gelul UV, se aplica un gel autonivelant pentru a avea o buna rezistenta a prelungirii unghiilor, se polimerizeaza in lampa LED sau UV timp de 4-5 minute dupa care se elimina sabloanele cu grija.  

Pasul VI: Pilirea constructiei

Se pileste varful unghiei cu o pila cu o granulatie de 100/120, avand grija ca pila sa fie perpendiculara pe varf si fiindca exista posibilitatea ca peretii laterali sa fie grosi, cu pila vom elimina din grosimea extensiilor. Este important ca pilirea unghiilor sa se realizeze corespunzator astfel se va pili si circular pentru a rotunji canturile pentru a obtine o forma tubulara.

Pasul 7: Finisarea din zona cuticulelor

Zona cuticulelor va fi finisata cu ajutorul unei freze electrice ce are un capat ceramic tip con si se va folosi freza la o intensitate medie.

Pasul 8: Aplicarea culorii

Dupa ce finisarea a avut loc se aplica culoarea dorita asupra unghiilor nou create, se polimerizeaza timp de 2-3 minute, iar la final se aplica un strat de top coat. Se polimerizeaza in lampa LED sau UV timp de 2 minute, pentru a oferi un luciu deosebit manichiurii.

NailsFirst.ro va recomanda sa respectati pasii de mai sus pentru a obtine o manichiura frumoasa, iar in cazul in care doriti sa aplicati diferite obiecte decorative pe unghii puteti consulta decoratiunile disponibile pe site.

2 Comments

  1. Bună ziua aș dori să aflu dacă îmi răspundeți în limba română.multumesc.

  2. Mmmmmmm
    Mmmmmmm
    Mmmmmmm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *