Cum functioneaza lampa UV? Leave a comment

Lampa UV este un aparat profesional care are numeroase beneficii si care a revolutionat procesul de realizare a manichiurii si pedichiurii. Fie ca doresti o lampa pentru salonul profesional de cosmetica sau pentru acasa, aceasta este foarte usor de folosit. In acest articol, NailsFirst.ro va ofera informatii clare despre cum functioneaza o lampa pentru manichiura.

Lampa UV reprezinta un dispozitiv special creat pentru a usca rapid unghiile pe care s-a aplicat gel, aceasta ofera acelasi rezultat si in cazul manichiurii realizate cu oja semipermanenta. Este bine de stiut ca aceasta functioneaza cu ajutorul lungimilor de unda, iar intensitatea acestora depinde de puterea becurilor sale. De asemenea,  modul in care sunt amplasate becurile, faciliteaza uscarea rapida a gelului si ojei deoarece cu cat acestea sunt pozitionate mai aproape de unghii cu atat uscarea solutiilor aplicate pe unghii va fi mult mai rapida. Lampile sunt dotate si cu ventilator care are scopul de a elimina riscul de supraincalzire iar procedura de utilizare este simpla. 

In cele ce urmeaza vom detalia pas cu pas modul de functionare al lampii UV in procesul de realizare a manichiurii:

Pasul 1

In primul pas are loc procesul de pregatire al unghiilor, astfel, se igienizeaza atat mainile, cat si unghiile cu un sapun sau o solutie de igienizare si se ofera forma dorita unghiilor.

Pasul 2

In acest pas are loc aplicarea primerului pe intreaga suprafata a unghiilor naturale, acest produs nu are nevoie de polimerizare in lampa deoarece se usuca rapid la aer.

Tot in acest pas, in cazul in care doriti sa realizati o manichiura cu gel, se monteaza sabloanele sau tipsurile care ajuta la construirea prelungirilor pentru unghii.

Pasul 3 

In acest pas se utilizeaza lampa deoarece se aplica un base coat, care are scopul de a creaste aderenta dintre unghiile naturale si urmatorul produs aplicat. Se porneste lampa si se introduce mana pe care a fost aplicat produsul pentru a se polimeriza circa 2-3 minute.

Apoi se aplica gel UV sau oja semipermanenta si, de asemenea, se polimerizeaza iar apoi se mai adauga un strat si se reia procedeul de polimerizare in lampa UV. Pentru a finaliza manichiura sau pedichiura se aplica un strat de top coat, care ajuta la protejarea unghiilor, si se usuca aproximativ un minut.

Pe NailsFirst.ro avem o gama larga de lampi UV cu ajutorul carora veti obtine manichiuri si pedichiuri frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *