Cum ai grija de unghiile sensibile? Leave a comment

Numeroase femei se plang de sensibilitatea unghiilor, fragilitatea unghiilor fiind o problema ce are atât implicații estetice, cat si practice, dar mai ales are efecte asupra sanatatii tale. Asadar, cum ai grija de unghiile sensibile?

In continuare vom discuta despre cum ai grija de unghiile sensibile indiferent de sezon deoarece femeile intampina probleme legate de sensibilitatea unghiilor. Ne referim aici la unghii ce au varfurile rupte, despicate sau chiar exfoliate si de multe ori, patul unghial este crapat pe lungime iar unghiile sunt casante si se rup la cele mai simple actiuni.  De asemenea, multe femei au unghiile extrem de subtiri si firave acestea fisurandu-se cu usurinta. Cauza acestor probleme, spun specialistii, este deficitul de keratina.

Pe langa acest deficit de keratina care determina ca unghia sa fie casanta si putin flexibila, unghiile se rup si din cauza lipsei hidratarii lor. De asemenea, contactul cu apa sau cu diferite substante chimice nu face altceva decat sa agraveze starea unghiilor sensibile.

In cele ce urmeaza, vom puncta cativa pasi esentiali ce trebuie urmati pentru ca unghiile sensibile sa-si recapete vitalitatea.

Un prim pas in ingrijirea unghiilor sensibile este  protectia, este necesar sa protejezi unghiile atat din exterior, cat si din interior.

Ce inseamna sa le protejezi din exterior?

Protectia din exterior se refera la mediul extern, la schimbarile de temperatura, la contactul cu diferite substante. Asadar, unghiile sensibile trebuie sa fie protejate prin purtarea manusilor cand iei contactul cu apa sau substantele chimice de curatat sau spalat. Intotdeauna, dupa ce speli vase sau faci alte activitati ce implica mainile este impetuos necesar sa le hidratezi, atat mainile cat si unghiile trebuie hidratate cu creme speciale pentru zonele expuse.

La ce se refera protejarea din interior?

Protejarea din interior consta in cresterea nivelului de keratina iar o solutie pentru aceasta problema consta in suplimente alimentare, fructele si legumele bogate in aminoacizi ce stimuleaza producția de keratină. Prin consumarea alimentelor potrivite, bogate in aminoacizi unghiile tale se vor intari si isi vor recapata vitalitatea.

Al doilea pas consta in atentia pe care o acordam igienei pentru ca eventualele rupturi corelate cu murdaria necuratata sau cuticulele rupte, infectate, pot duce la serioase inflamari ale zonei, si atunci durerea se poate amplifica. Pentru a preveni acest eveniment foloseste un sapun sau o solutie speciala si igienizeaza bine unghiile.

Al treilea pas este hidratarea, este extrem de importanta, pentru ca unghiile hidratate cu solutii speciale, cu uleiuri speciale vor avea si un aspect sanatos.

Un al patrulea pas care trebuie urmat si caruia trebuie sa ii acordam atentie este manichiura, deoarece atunci cand dorim sa realizam un anumit tip de manichiura este indicat sa avem grija la modul in care stilizam unghiile, astfel incat, sa prevenim aparitia incarnarii. De asemenea, atunci cand avem unghii fragile este recomandat sa folosim o pila semiabraziva, care este blanda cu unghiile sensibile. O atentie deosebita trebuie sa acordam si atunci cand dorim sa aplicam oja semipermanenta sau gel. Pentu ca unghiile fragile au nevoie de o hidratare intensa este recomandat sa se foloseasca solutii care hranesc unghia, care amplifica rezistenta iar pentru acest lucru este indicat sa folosesti un base coat si top coat de calitate, pentru a-ti proteja unghiile si a oferi o rezistenta crescuta.

NailsFirst.ro va recomanda sa alegeti un echilibru in viata dumnevoastra, hidratati-va corespunzator si creati-va o alimentatie echilibrata. In cazul in care unghiile dumneavoastra au tendinte de ingalbenire, innegrire si se rup extrem de usor este recomandat sa va adresati unui medic dermatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *