Când se aplică top coat? 1

Pentru ca o manichiură cu ojă semipermanentă sau gel UV să aibă succes nu trebuie trecut cu vederea niciun pas. De aceea, astăzi, discutăm despre top coat, un produs despre care se spune că este esențial pentru o manichiură de succes. Considerat a fi în plus de unele persoane, stratul superior este totuși extrem de important pentru menținerea manichiurii tale, deoarece aduce finisaj, protecție și strălucire ojei semipermanente sau gelului UV. 

Ce este top coat-ul?

Top coat sau stratul superior, așa cum mai este cunoscut în lumea nail art,  este un lac transparent și strălucitor care va fi aplicat după lacul colorat pentru a-i conferi strălucire și rezistență. Fără el, oja semipermanentă sau gelul UV s-ar dezlipi mult mai repede de pe unghii iar manichiura ar avea de suferit.

Pe lângă calitățile sale de finisare și protecție, top coat-ul este și un instrument  în lumea nail art deoarece oferă manichiurii posibilitatea de a fi versatilă având scop decorativ. De asemenea, top coat-ul este printre puținele produse care au accelerator de uscare, mai exact, odată aplicat acesta va reduce considerabil timpul de uscare al manichiurii tale continuând să îi ofere strălucire și protecție.

Când se aplică top coat-ul?

După ce a fost aplicată baza pentru unghii sau base coat-ul, apoi oja semipermanentă, în două straturi pentru o culoare uniformă, sau gelul UV urmează a fi aplicat top coat-ul. Se folosește un strat nici prea subțire, nici prea gros pe unghii deoarece dacă este prea subțire, există riscul de a vedea urmele făcute de peria pentru unghii iar dacă este prea gros, manichiura ta ar putea avea mici bule de aer iar acest lucru ar arăta inestetic.

Top coat-ul poate fi folosit ca finisaj pentru manichiură, într-un strat mai mult sau mai puțin fin în funcție de gelul UV sau oja folosită cât și de efectul dorit. Este important ca atunci când folosiți top coat să începeți prin aplicarea acestuia pe marginea unghiei urmând curbura vârfului și abia apoi, restul unghiilor, astfel manichiura va avea un aspect deosebit. 

NailsFirst.ro vă recomandă să folosiți acest produs în fiecare zi pentru că oferă strălucire manichiurii. De asemenea, pe NailsFirst.ro găsiți o gama diversă de top coat de calitate creat pentru stiluri diferite de manichiură.

One Comment

  1. Foarte tare

    Goga Florentina Beatrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *