Când se aplică base coat? 4

Printre elementele esențiale ale unei manichiuri trebuie să menționăm și base coat-ul deoarece acesta are un rol important în procesul de realizare și îngrijire al acesteia.

Base coat-ul denumit adesea și bază pentru unghii este o substanță care oferă protecție și servește drept scut împotriva substanțelor chimice, de asemenea, stimulează și regenerarea unghiilor. Uneori unghiile au tendința de a deveni închise la culoare și își pierd din vitalitate iar utilizarea base coat-ului este o soluție excelentă ce previne decolorarea acestora. Totodată, folosirea acestui produs este o modalitate de a evita fragilizarea unghiilor. 

Un base coat este o soluție potrivită pentru o manichiură de lungă durată deoarece stratul de baza are multe avantaje atât în ceea ce privește sănătatea unghiilor, dar și pentru a asigura o manichiură de lungă durată. Dacă aplici oja direct pe unghie, aceasta se poate desprinde destul de repede însă folosirea base coat-ului permite o mai bună fixare a ojei semipermanente sau a gelului UV pe unghii.

Cum se folosește și când se aplică base coat?

În procesul de realizare a manichiurii cu gel UV sau oja semipermanentă base coat-ul este al doilea strat de produs aplicat pe unghii, după ce acestea au fost pregătite, ne referim aici la stilizare, pilit, curățat și la cuticulele împinse. Baza pentru unghii se aplică într-un singur strat care trebuie să fie subțire pentru a nu încărca unghiile, iar după acest procedeu base coat-ul se polimerizează aproximativ 2-3 minute în lampa LED sau UV. De asemenea, trebuie să știi faptul că base coat-ul poate fi utilizat și singur în scopuri cosmetice sau de regenerare, mai ales în cazul în care ai unghii sensibile, cu tendința de rupere, deoarece oferă protecție unghiilor naturale împotriva pigmenților pe care oja semipermanentă sau gelurile UV le au.

NailsFirst.ro vă recomandă să citiți cu atenție detaliile despre produsele pe care urmează să le aplicați pe unghii deoarece acestea pot conține substanțe ce vă pot afecta unghiile. Pe NailsFirst.ro avem o gamă variată de base coat de înaltă calitate pentru ca unghiile tale să fie protejate și rezistente.

4 Comments

  1. Bună ziua as dorii sa îmi fac manichiura dar as dorii sa arate transparente. Am o întrebare as putea sa ma fac doar cu primer, baza și la sfârșit top croatul? Sunt începătoare și nu as vrea sa îmi aplic culoare deoarece nu mi se permite la munca. Dar dacă le las asa mi se rup din carne. Mulțumesc

    9Sorina Mistreanu
  2. Poti folosi o bază rubber transparentă ptr o mai bună rezistentă a unghiilor

  3. Buna ziua!asi dori sa stiu ce dau pe patul unghial dp curățare pîna aplic oja sau gelul?

  4. Buna ! Tipsurile le lipesc dupa ce folosesc base coat ul sau inainte de folosirea acestuia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *