Aplicarea ojei semipermanente – o tehnica in tendinte 1

Rolul estetic pe care unghiile il au conteaza foarte mult in crearea unei prime impresii dar si in crearea starii de bine. De aceea este important ca manichiura noastra sa aiba mereu un aspect ingrijit, fie ca alegem sa le ingrijim sau sa le oferim o culoare cu ajutor lacul de unghii, gelul UV sau ojei semipermanente. Insa, manichiura cu oja semipermanenta este cea care ofera echilibrul perfect dintre unghii rezistente, sanatoase si costurile accesibile

Manichiura realizata cu ajutorul ojei semipermanente a devenit o tehnica tot mai apreciata de persoanele care isi doresc un aspect ingrijit al unghiilor. Specialistii in nail art afirma ca tehnica aplicarii ojei semipermanente a devenit extrem de utilizata atat in saloane cat si la domiciliu. Manichiura realizata cu ajutorul acestui tip de oja este una rezistenta si are un aspect deosebit.

In continuare vom vedea cum se procedeaza atunci cand vrei sa realizezi o manichiura cu oja semipermanenta si caror detalii trebuie sa le acordam atentie.

Atunci cand incepem procesul de realizare a manichiurii cu oja semipermanenta este extrem de important sa ne igienizam mainile cu ajutorul unui sapun cu actiune blanda sau a unui dezinfectant sau solutie de igienizare.

O atentie deosebita trebuie sa acordam cuticulelor, specialistii recomanda sa impingem cuticulele, pentru asta este indicat sa folosim instrumente speciale care pot fi din silicon, plastic sau dintr-un material inoxidabil. Ustensilele din metal se sterilizeaza cu ajutorul unui sterilizator iar cele din silicon sau plastic cu solutii speciale. Igienizarea ustensilelor trebuie sa aiba loc dupa fiecare utilizare. De asemenea, pentru cuticule se pot folosi betisoare din lemn, aceste betisoare sunt de unica folosinta.

Unghiile difera de la persoana la persoana, unele unghii au tendinta spre exfoliere rapida si rupere iar altele sunt tari si rezistente. Pentru fiecare tip de unghie exista insa o solutie in ceea ce priveste procesul de ingrijire iar pentru a le oferi un aspect natural, se recomanda ca unghiile sa fie matuite cu un buffer. Pe NailsFirst.ro gasiti o gama larga de buffere pentru unghii perfecte pentru a obtine un aspect impecabil. NailsFirst.ro recomanda sa se acorde o atentie deosebita procesului efectiv de pilire cu ajutorul buffer-ului astfel incat aceasta sa se execute corect.

Un alt aspect important in pregatirea unghiilor este indepartarea prafului rezultat in urma pilirii unghiilor. Praful poate fi indepartat cu ajutorul unei perii speciale sau cu ajutorul unui aspirator pentru unghii, iar pe NailsFirst.ro gasesti ambele produse, acestea au o calitate superioara si o rezistenta mare.

Pentru ca populara manichiura cu oja semipermanenta sa aiba un aspect placut este nevoie ca unghiile sa fie degreseate si dezinfectate cu ajutorul unui primer. Pentru a realiza acest pas este esential sa utilizati o discheta sau un servetele pentru manichiura, cu ajutorul caruia sa masati unghiile pe care aplicati primerul. Primer-ul are scopul de a crea aderenta intre unghii si primul strat de oja semipermanenta, ce urmeaza a fi aplicat. 

Pentru a amplifica rezistenta ojei semipermanente este importat sa se aplice o baza pe unghii. Base coat-ul este primul strat aplicat pe unghii, care se polimerizeaza in lampa LED sau UV. De asemenea, este important ca acest strat sa se aplice intr-o cantitate mica, pentru a nu incarca unghiile.

Dupa ce baza a fost aplicata pe unghii si s-a uscat, este momentul sa adaugi primul strat de oja semipermanenta. Polimerizarea unghiilor pe care a fost aplicat stratul de oja semipermanenta este asemeni pasului anterior, mai exact unghiile se polimerizeaza in lampa LED sau UV timp de 2-3 minute.

Urmatorul pas este aplicarea unui al doilea strat de culoare si o noua polimerizare a unghiilor, timp de 2-3 minute. Este important ca unghiile sa nu fie incarcate cu oja iar pentru un plus de stralucire se aplica un strat de top coat, care se polimerizeaza in lampa. 

Finalizarea manichiurii cu oja semipermanenta consta in degresarea unghiilor cu o solutie speciala, care este blanda si nu estompeaza luciul. 

NailsFirst.ro va recomanda sa alegeti cu grija solutiile pe care le aplicati pe unghii, mai ales oja semipermanenta deoarece un produs de calitate nu ofera doar rezistenta in timp ci si protectie unghiilor.

One Comment

  1. Buna ziua ! După 2 zile oja semi mi se ia de pe unghie . Ce se întâmplă . S-au subțiat f tare unghiile. Ce este primer .îl pt unghii?

    Stegaru Marieana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *